Birleşimli Konteynerlerin Avantajları
Birleşimli konteynerler kullanım amacına bağlı olarak çeşitli özellik ve şekillerde üretilebilmektedir. Genellikle barınma ve diğer temel ihtiyaçlar için tercih edilse de depolama konusunda da öne çıkan yapılardan biridir. Çok ciddi maliyetler gerektiren betonarme yapılara kıyasla çok daha avantajlı olan bu yapılar, bütçe açısından da kolaylık sağlamaktadır.
Geniş bir kullanım alanına sahip olan bu yapılar, ergonomik özelliklere sayesinde talep edilen ya da ihtiyaç duyulan konsepte göre üretilebilmektedir. Deprem, yangın, sel gibi afetlere karşı dayanıklı ve doğa dostu olmasıyla bilinmektedir. Üstelik tek katlı, çift katlı, yazlık, kışlık, büro, ofis gibi amaçlarla da kullanılabilmektedir.
Diğer yandan birleşimli konteynerler, kolay bir şekilde sökülüp takılabilmektedir. Bu sebeple başka yerlere taşınması ve montajı oldukça kolaydır. En temel avantajı da budur. Kullanıcılar tarafından, birleşimli konteynerlerde ısı ve yalıtımın sağlanıp sağlanamayacağına dair bir endişe söz konusudur. Ancak, kaynak ile yapılan birleştirmelere oranla, birleşimli konteynerler çok daha iyi bir sızdırmazlık sağlamaktadırlar. Dolayısı ile aynı oranda ısı ve ses yalıtımı da mevcut olabilmektedir. Hafif yapıları, hızlı bir şekilde imal edilebilmeleri de bu konteynerlerin tercih sebepleri arasında yer almaktadır.
Birleşimli Konteynerlerin Kullanım Alanları
Konteynerler, çok eskiden beri kullanımı mevcut olan yapılardır. Zaman içinde değiştirilerek ve yenilenerek birçok farklı kullanım alanına yayılmıştır. Hızlı bir şekilde imal edilebilmeleri ve kolay kurulumları, konteynerleri avantajlı hale getirmektedir. Bu durum da konteynerlerin çok sık tercih edilmesinin ana sebeplerinden biridir.
Günümüzde, pek çok farklı sektörde konteynerlerin kullanımına rastlamak mümkündür. Konteynerler, kaynak kullanımı ile monte edilebildiği gibi birleşimli şekilde de yapılabilmektedir. Yenilikçi yaklaşım birleşimli konteynerleri önerse de kaynak kullanımı da bazı alanlarda mevcuttur. Konteynerler temel olarak yük konteynerleri ve prefabrik konteyner olarak ikiye ayrılmaktadır.
Günümüzde, pek çok farklı sektörde konteynerlerin kullanımına rastlamak mümkündür. Konteynerler, kaynak kullanımı ile monte edilebildiği gibi birleşimli şekilde de yapılabilmektedir. Yenilikçi yaklaşım birleşimli konteynerleri önerse de kaynak kullanımı da bazı alanlarda mevcuttur. Konteynerler temel olarak yük konteynerleri ve prefabrik konteyner olarak ikiye ayrılmaktadır.
Yük Konteynerler, ürünlerin, malların ve çeşitli yüklerin taşınması için kullanılmaktadır. Bu konteynerlerin amacı, taşınan gereçlerin, güven içinde ve zarar görmeden taşınmasını sağlamaktır. Bu amaçla, yük konteynerleri, uluslararası belirlenmiş standart ölçülerde üretilmektedir. Farklı boyutlarda imalatları gerçekleştirilebilse de boyutlar genelde standart olarak tercih edilmektedir.
Prefabrik konteynerler, inşaat sektöründe yatakhane, şantiye ofisleri, yemekhane, çay ocağı ve bekçi kulübesi gibi pek çok farklı alanda kullanılabilmekte ve tercih edilebilmektedir. Hizmet sektöründe ise, büfe, kafe, taksi durağı, vale kulübesi, bilet gişeleri, emlak satış ofisi gibi alanlarda tercih edilebilmektedir. Sanayi sektöründe, prefabrik konteynerlere, sigara içme odası, atık depolama, jeneratör kabini ve elektrik odası gibi alanların oluşturulmasında rastlanabilmektedir. Mimari alanda çok geniş bir kullanıma sahip olan prefabrik konteynerler istenildiği ebatlarda ve dekorasyonda tasarlanabilmektedir. Ev, bahçe, garaj, ofis, atölye, güvenlik kulübesi, pansiyon, alışveriş merkezi, otel gibi birçok farklı alanda prefabrik konteynerlere rastlamak mümkündür.
Ayrıca, prefabrik konteynerlerin kullanım alanının genişliği sebebi ile, tasarımlarında da oldukça geniş bir seçenek ağı sunulmaktadır. Hem iç hem de dış tasarım olarak birçok farklı malzeme ve model seçimi yapılabilmektedir. Bu da prefabrik konteynerlerde dayanıklılık ve güvenliğin yanı sıra estetik görünümü de ön plana çıkarmaktadır.